Fosfa věnovala Nemocnici Břeclav monitory dechu pro novorozené děti

Společnost Fosfa v rámci projektu Nadace Křižovatka „Maminko dýchám“ předala Nemocnici Břeclav 8 monitorů dechu pro novorozené děti. Pro Fosfu, která je v rámci svých CSR aktivit zaměřena především na vzdělávání a sport dětí, je péče o zdraví a naše okolí jednou z priorit společnosti. Fosfa Nemocnici Břeclav dlouhodobě podporuje nejen finančně, ale i pravidelným darováním výjimečných přírodních produktů FeelEco, které jsou ve Fosfě vyvíjeny a vyráběny od začátku právě s myšlenkou na péči o zdraví dětí a rodiny.

Zástupci společnosti Fosfa předali Nemocnici Břeclav 8 monitorů dechu, které budou dohlížet na životy novorozených dětí na Dětském oddělení v břeclavské nemocnici. Pro břeclavskou společnost Fosfa je účast v projektu „Maminko dýchám Nadace Křižovatka další z řady již pravidelné spolupráce s Nemocnicí Břeclav, kterou Fosfa dlouhodobě podporuje ve svém domovském regionu, kde podniká již od roku 1884.

„Děti jsou pro každého z nás to nejdůležitější, co v životě máme. Pevně věřím, že monitory dechu, které darujeme pomohou o novorozené děti v regionu pečovat právě v prvním roce života, kdy jsou děti zranitelné a potřebují naši pomoc. Posláním Nemocnice Břeclav je již z podstaty její činnosti péče o zdraví dětí, a tím i o budoucnost břeclavského regionu. Ve Fosfě cítíme jako naši povinnost podporovat aktivity v regionu odkud pocházíme, jehož jsme nedílnou součástí a ve kterém naše společnost působí již od roku 1884. Je nám tedy ctí, že takto můžeme spolupracovat a pomoct tam, kde je to potřeba.“ řekl Ing. Ivan Baťka, Generální ředitel společnosti Fosfa a.s. 

„Monitory dechu jsou snad pro každou rodičku dnes již nepostradatelné. Naší porodnicí ročně projde na 1000 miminek a jsem nesmírně rád, že společnost Fosfa nám tyto monitory daruje. Protože není nic důležitějšího než spokojená maminka a její miminko. A tímto k tomu společně přispíváme,“ poděkoval ředitel Nemocnice Břeclav Petr Baťka.

„Naší hlavní činností je zprostředkování předání monitorů dechu mezi dárcem a nemocnicí. Společně se nám daří zajišťovat postupné obnovování těchto citlivých přístrojů v 70 nemocnicích v celé ČR. Během prvního roku života dítěte totiž může dojít k nepravidelnému dýchání nebo dokonce k zástavě dechu. Zpomalení nebo zástavu dechu může způsobit jak Syndrom náhlého úmrtí kojenců, tak nachlazení, vysoké horečky či jiný chorobný stav. Při dechové zástavě delší než 20 vteřin nebo při snížení dechové frekvence pod 10 dechů za minutu upozorní zvukový a světelný signál přístroje personál nemocnice nebo rodiče, díky čemuž může být dítěti ihned poskytnuta první pomoc. Monitor zároveň dokáže odhalit i mělké dýchání či apnoické pauzy.“ popsala regionální manažerka pro Moravu, paní Hana Michnová.

O projektu „Maminko, dýchám“

Cílem a smyslem projektu „Maminko, dýchám“ je vybavit monitorem dechu každou postýlku pro miminko na porodnických, novorozeneckých a JIP odděleních nemocnic v České republice. Dále pak umožnit rodičům výpůjčku monitoru dechu na nezbytně nutné období, když odcházejí z porodnice se svým dítětem domů.

Společně s Nadací Křižovatka může pomáhat každý – stačí zaslat libovolnou částku na číslo účtu nadace:

Konto Nadace Křižovatka: 7608414/0600 (MONETA Money Bank)

Konto veřejné sbírky „Maminko, dýchám“: 245910096/0600 (MONETA Money Bank)


Fosfa je inovativní Life Science společnost, která byla založena v roce 1884. Celá skupina je největším zpracovatelem žlutého fosforu v Evropě, a jedním z nejvýznamnějších světových výrobců, který na bázi fosforu vyrábí esenciální přísady a funkční směsi pro potravinářské, farmaceutické a jiné sofistikované průmyslové aplikace. Fosfa také vyvíjí a vyrábí FeelEco, výjimečné přírodní produkty pro péči o zdraví, rodinu a domácnost. www.fosfa.cz

Za přírodními produkty FeelEco stojí silný osobní příběh!

U zrodu značky FeelEco stál milující otec, zakladatel značky FeelEco, který chtěl to nejlepší pro svoji dceru, která měla citlivou pokožku a klasické produkty na trhu jí nevyhovovaly. Hledal produkty, které by byly šetrné ke zdraví a přírodě, současně účinné a zároveň finančně dostupné. Protože takové přípravky nenašel, rozhodl se je vyrobit. Nejen pro svou dceru, ale pro kohokoliv. Zadání bylo s cílem vyrobit nejlepší produkt na trhu. Dnes značka FeelEco dokazuje, že je to možné – nabízí výjimečné přírodní produkty na přírodní bázi, s vysokou účinností, dermatologicky testované, snadno biologicky rozložitelné, bez zdraví škodlivých konzervantů a parfémů, vyvinuté i vyrobené bez testů na zvířatech a v plně recyklovatelných obalech. www.feeleco.com

FeelEco – Umění výjimečnosti


Kontakt pro média

Klára Zemanová

+420 737 266 864

zemanova@fosfa.cz