náhled

Pekárenské výrobky

Pro pekárenský průmysl vyrábíme několik druhů potravinářského pyrofosforečnanu disodného, který se používá jako okyselovadlo v kypřicích prášcích do pečiva, kde reaguje s hydrogenuhličitanem sodným uvolňuje oxid uhličitý. Produkt vyrábíme v několika reakčních rychlostech, což umožňuje kontrolovat postupné uvolňování oxidu uhličitého během přípravy těsta a při pečení. Mezi další užitné vlastnosti tohoto produktu patří zlepšení textury a celkových senzorických vlastností pekárenských produktů. Flexibilita naší výroby umožňuje modifikovat naše produkty dle individuálních přání zákazníka.

Hlavní funkce

  • vytvoření požadovaného objemu na základě postupného uvolňování CO2
  • zvýšení tolerance k teplotním odchylkám a modifikacím v procesu zpracování

Vedlejší funkce

  • zlepšení vzhledu finálního výrobku – textury, zrnitosti, pevnosti, křehkosti
  • zlepšení chuti a uchování vlhkosti
  • stálost parametrů finálního výrobku
  • kontrola viskozity těsta
  • kontrola pH
  • zajištění rovnoměrné barvy střídky
  • zvýšená tolerance vůči proměnlivosti složení receptury oproti droždí
  • prodloužení doby trvanlivosti

Fosfa nabízí širokou řadu produktů, které nachází uplatnění v mnoha oblastech – od velkých průmyslových výrobců až po malovýrobu a použití v domácnosti.

ProduktNázevAplikaceObsah P2O5 (%)pH (1% roztok)Omnisal – vyrobeno v NěmeckuFosfa – vyrobeno v ČRVíce informací
SAPP 15Pyrofosforečnan Disodný 15Pomalá reakce – běžně se používá při zpoždění kvasu, zejména v chlazeném těstu63 – 64.53,7 – 5,0
SAPP 28Pyrofosforečnan Disodný 28Středně působící – Poskytují uspokojivou kombinaci prášku do pečiva pro koláče.63 – 64.53,7 – 5,0
SAPP 40Pyrofosforečnan Disodný 40Velmi rychlá reakce – používá se v případě kdy je potřeba rychlé uvolnění CO2, vhodný pro koláče a koblihy63-64.53,7-5,1

    Odeslat poptávku

    Prohlašuji, že jsem oprávněn jednat v této záležitosti jménem výše uvedené právnické osoby.

    • dorty a piškotové produkty
    • sušenky
    • koblihy
    • cukroví
    • krekry
    • muffiny
    • palačinky a vafle
    • cukrovinky
    • tortilly a pizzy
    • suché směsi
    • kypřidla do těsta
    • přípravky zlepšující mouku

    Termický proces

    Potravinářské fosfáty, které vyrábí firma Fosfa, jsou extrémně čisté, pokud jde o obsah těžkých kovů a jiných nečistot, které obvykle pocházejí ze surovin.

    Jejich obsah v těchto produktech podléhá přísným evropskými předpisům. V našich produktech je však jejich skutečný obsah ještě mnohem menší, než předpisy připouštějí. Naše fosfáty vděčí za svou vynikající kvalitu zejména čistotě námi vyráběné kyseliny fosforečné – hlavní surovině, ze které všechny fosfáty vyrábíme. Této vynikající kvality jsme schopni dosáhnout jen díky termickému způsobu, který při její výrobě používáme.

    Výhody termického procesu

    • Nízký obsah těžkých kovů
    • Kvalita splňující všechny platné předpisy EU

    Termický proces je šetrný k životnímu prostředí

    • Minimální množství odpadu z výroby
    • Důraz na čistotu kyseliny

    Naše certifikáty:

    • FSSC 22000 (Bezpečnost potravin)
    • ISO 9001 (Management kvality)
    • ISO 14001 (Environmentální management)
    • ISO 45001 (Management bezpečnosti a ochrany zdraví lidí při práci)
    • ISO 50001 (Management hospodaření s energií)
    • HALAL
    • KOSHER
    • AEO-C (Authorised Economic Operator)
    • SEDEX
    • ECOVADIS

    Naše řady potravinářských fosfátů jsou bez alergenů, bez GMO, bez BSE / TSE.

    Obraťte se na našeho obchodního zástupce.