Fosfa se umístila na 28. místě mezi 100 nejlepšími českými firmami

Fosfa: Fosfa se umístila na 28. místě mezi 100 nejlepšími českými firmami

Fosfa obsadila v absolutním hodnocení skvělé 28.místo, navíc patří mezi vítěze oborové kategorie Dynamický růst a stabilita.

Závěr roku je dobou hodnocení. Přemýšlíme, co se nám povedlo, co jsme mohli udělat lépe, srovnáváme výsledky s minulým obdobím. Břeclaváci mohou být hrdí, že se jejich Fosfa opět dostala mezi nejlepší české firmy. V tradiční anketní soutěži „Českých 100 nejlepších“ se v celkovém pořadí umístila společnost Fosfa na skvělém 28. místě. Navíc se probojovala mezi vítěze oborové kategorie Dynamický růst a stabilita. Na slavnostním vyhlášení letošního ročníku „Českých 100 nejlepších“ 30. listopadu si cenu převzal osobně předseda představenstva a generální ředitel společnosti Fosfa Ivan Baťka.

Inspirace Tomášem a Janem Antonínem Baťou


Cílem soutěže je v celonárodním měřítku nalézt, vybrat, zviditelnit a ocenit firmy, podniky či společnosti z co nejširšího spektra ekonomických aktivit, které dosahují vynikajících, mimořádných anebo pozitivně pozoruhodných výsledků. „Pro Fosfu je úspěch oceněním práce všech našich spolupracovníků. Fosfa jako Life Science společnost klade velký důraz právě na dynamiku rozvoje, zařazování inovativních metod řízení do práce každého týmu a vyhledávání nových příležitostí,“ řekl k úspěchu společnosti Ivan Baťka. Dlouhodobě jsou ve Fosfě velkou inspirací myšlenky Tomáše a Jana Antonína Bati. Jde mimo jiné o zavádění podnikání do práce jednotlivých týmů a spolupracovníků, včetně způsobu odměňování. Součástí filozofie Life Science je péče o prostředí, v kterém žijeme.

Péče o člověka i přírodu


„Každé naše rozhodnutí, každý náš výrobek děláme s vědomím péče o přírodu, člověka a svoje okolí,“ zdůrazňuje Ivan Baťka. Jak říkal římský filozof Marcus Tullius Cicero: „Vše, co je podle přírody, je hodno úcty“. I díky tomuto přístupu patří Fosfa trvale mezi nejlepší české firmy. Břeclavská Fosfa byla založena v roce 1884. podnik je součástí FB HOLDING Group, do níž spadá také výrobní závod v Německu a joint venture v Kazachstánu. Fosfa je největším zpracovatelem žlutého fosforu v Evropě, své produkty vyváží do více než osmdesáti zemí světa. Fosfa jako Life Science společnost vyvíjí a vyrábí vlastní řadu ekologických a zdravotně šetrných prostředků pro péči o tělo a domácnost feel Eco a provozuje první vertikální farmu na území České republiky Feel Greens. Úspěšně si také vede v oblasti obchodu s energiemi.