náhled

Víno

Hydrogenfosforečnan diamonný (DAP) je jednou z nejužitečnějších a klíčových výživových složek při výrobě kvalitních vín, ovocných destilátů a lihu.

Pro správný průběh fermentace v moštu je zásadní rychlá dostupnost lehce využitelného dusíku a fosforu, zejména na jejím začátku. Ten díky DAP umožňuje tvorbu nových buněčných stěn, enzymů a membránových bílkovin. DAP napomáhá rychlejšímu množení kvasinek a udržuje jejich dobrou aktivitu. Z enologického hlediska tak zajišťuje konzistentní a úplné prokvašení ovocných cukrů.

  • bezpečný průběh fermentačních procesů
  • maximální využitelnost přírodních látek přítomných v moštech
  • lepší senzorický výsledek, vyšší kvalita a stabilita vína
ProduktNázevAplikaceObsah P2O5 (%)pH (1% roztok)Omnisal – vyrobeno v NěmeckuFosfa – vyrobeno v ČRVíce informací
DAPHydrogenfosforečnan diamonnýPoužívá se jako výživná sůl pro kvasnice při výrobě vína a poskytuje určitou pufrovací kapacitu a může působit jako regulátor kyselosti.51.6-557.8-8.4

    Odeslat poptávku

    Prohlašuji, že jsem oprávněn jednat v této záležitosti jménem výše uvedené právnické osoby.

    • výroba vína
    • výroba ovocných destilátů

    Termický proces

    Potravinářské fosfáty, které vyrábí firma Fosfa, jsou extrémně čisté, pokud jde o obsah těžkých kovů a jiných nečistot, které obvykle pocházejí ze surovin.

    Jejich obsah v těchto produktech podléhá přísným evropskými předpisům. V našich produktech je však jejich skutečný obsah ještě mnohem menší, než předpisy připouštějí. Naše fosfáty vděčí za svou vynikající kvalitu zejména čistotě námi vyráběné kyseliny fosforečné – hlavní surovině, ze které všechny fosfáty vyrábíme. Této vynikající kvality jsme schopni dosáhnout jen díky termickému způsobu, který při její výrobě používáme.

    Výhody termického procesu

    • Nízký obsah těžkých kovů
    • Kvalita splňující všechny platné předpisy EU

    Termický proces je šetrný k životnímu prostředí

    • Minimální množství odpadu z výroby
    • Důraz na čistotu kyseliny

    Naše certifikáty:

    • FSSC 22000 (Bezpečnost potravin)
    • ISO 9001 (Management kvality)
    • ISO 14001 (Environmentální management)
    • ISO 45001 (Management bezpečnosti a ochrany zdraví lidí při práci)
    • ISO 50001 (Management hospodaření s energií)
    • HALAL
    • KOSHER
    • AEO-C (Authorised Economic Operator)
    • SEDEX
    • ECOVADIS

    Obraťte se na našeho obchodního zástupce.