Fosfa získala 1. místo ve střelecké soutěži a získala i putovní pohár starosty města Břeclavi

Fosfa letos ve střelecké soutěži „Memoriál 2. praporu 10. pěšího pluku J. Sladkého Koziny“ slavila výjimečné úspěchy. Fosfa získala dvě zlaté medaile, jednu stříbrnou a získala i Putovní pohár starosty města Břeclav. Fosfa tak dostála svého cíle „Být nejlepším“, který si její zástupci předsevzali z loňském roce. Soutěž organizuje Československá obec Legionářská – jednota Břeclav, kterou Fosfa jako jediná soukromá firma v ČR dlouhodobě podporuje.

Soutěž je již každoročně pořádána na střelnici v Břeclavi – Poštorné, která je pro Fosfu domovská a kde působí již od roku 1884. V kategorii Ženy získala za Fosfu 1. místo Jana Svobodová, Jaroslav Škrabal získal 2. místo v kategorii Muži a Fosfa tým 1 v obsazení Jakub Svoboda, Tomáš Kostrůnek a Jaroslav Škrabal získal 1. místo v kategorii Družstva a získal Putovní pohár starosty města Břeclav.

Soutěže se zúčastnilo celkem 16 tříčlenných družstev. Střílelo se ze tří zbraní (pistole na 10 m, opakovací puška na 50 m a samonabíjecí puška na 50 m). Z každé zbraně soutěžící vystřelí 10 ran ráže 9 mm (malorážka). Bonusovou soutěží bylo napáskování starých zásobníků v časovém limitu.

„Stejně jako v loňském roce, jsme si všichni soutěž 100% užili. Jsem hrdá na sestavený tým, který letos získal zlato a tím i putovní pohár starosty města Břeclav.“ hodnotila výsledek soutěže Jana Svobodová