FOSFA Mistrovství České republiky mužů a žen 2023 v boxu

Ostrava viděla skvělé výkony

O uplynulém víkendu proběhlo v ostravské sportovní hale Sareza mistrovství republiky v boxu. Kromě napínavých soubojů v ringu byli diváci i účastníky vernisáže obrazů legendárního Rostislava Osičky. Organizátorem turnaje byl Boxing Club Ostrava, generálním partnerem mistrovství pak společnost Fosfa.

Republikový šampionát se do severomoravské metropole vrátil po dlouhých šesti letech. O to více byli místní sportovní fanoušci natěšeni na výkony osmi desítek účastníků. Mezi provazy se postupně objevilo 53 mužů a 27 žen.

Mistrovství odstartovalo již ve čtvrtek 19. října, kdy diváci přihlíželi prvním 26 duelům. O den později pak bylo naplánováno 20 semifinálových soubojů. V nich se mezi provazy představili i boxeři důvěrně známí břeclavskému publiku z březnového kola interligy – Natálie Poledníková, Jindřich Janečka či Erik Suchý, tentokrát nastupující v barvách pořadatelského Boxing Clubu Ostrava.

Krom napínavých duelů byl připraven i doprovodný program – během akce nazvané Pěsti v Ostravě slavnostně zahájil v prostorech dvorany radnice Moravské Ostravy a Přívozu svou výstavu obrazů někdejší reprezentant v boxu Rostislav Osička. Vernisáž pak nemoderoval nikdo jiný než představitel hlavní role ve filmu Pěsti ve tmě Marek Vašut.

Populární herec provedl diváky i sobotním galavečerem, jehož čtrnácti finálovými souboji se letošní FOSFA Mistrovství ČR mužů a žen uzavřelo. Finálový večer si nenechal ujít ani zástupce hlavního sponzora šampionátu, generální ředitel společnosti Fosfa ing. Ivan Baťka. „Výkony účastníků ostravského mistrovství byly opravdu obdivuhodné. Oceňuji jejich odvahu a nasazení, ale i smysl pro fair play, disciplínu a respekt vůči soupeřům. To jsou hodnoty, které dnešní společnosti často chybí a které se snažíme pěstovat jak u spolupracovníků Fosfy, tak třeba u dětí prostřednictvím našeho projektu FOSFA Sport,“ uvedl Ivan Baťka a zároveň ocenil i kvalitu organizace ostravského mistrovství. „Šlo o špičkový event a jsem rád, že jsme jej, stejně jako celý seriál letošní mistrovských turnajů, mohli podpořit,“ uvedl na adresu pořadatelů Ivan Baťka.

S výsledky této mimořádné sportovní události se můžete detailně seznámit na stránkách České boxerské asociace ZDE.