náhled

Sýry a mléčné výrobky

Pro výrobce sýrů jsou určeny naše fosfátové směsi prodávané pod značkami SYROFOS a CREMOSAL. Díky optimálnímu poměru jednotlivých druhů fosfátů se tyto produkty vyznačují vynikajícími užitnými vlastnostmi. Mezi tyto patří: emulgační schopnost, krémovatelnost, zlepšená roztíratelnost, úprava pH, vylepšení chuti a prodloužení trvanlivosti. Naše portfolio zahrnuje cca 70 různých směsí fosfátů pro sýrařský a mlékárenský průmysl.

  • zajištění dostatečného utavení taveného sýra
  • zlepšení vzhledu finálního produktu
  • zlepšení fyzikálních vlastností – krájitelnosti a textury taveného sýra
  • stabilizace mléčných bílkovin, zejména při tepelném zpracování
  • prevence zvyšování viskozity spojené s gelovatěním a tvorbou agregátů u déle skladovaných mléčných výrobků
  • emulzifikace volného tuku
  • formování struktury
  • prevence sražení zmrzliny
  • stabilizace našlehané smetany
  • bakteriostatický efekt
  • prevence růstu plísní

Produktová řada tavících solí Syrofos

Roztíratelný tavený sýr (včetně sýrů obsahujících jako hlavní surovinu bílý sýr)

Tyto směsi jsou určeny pro výrobu roztíratelného taveného sýra, produktů z taveného sýra a sýrových omáček. Finálnímu výrobku dodávají nejen vynikající roztíratelnost, ale i hladkou texturu.

ProduktNázevObsah P2O5 (%)pH (1% roztok)Změna pHIontová výměnaKrémovací schopnostOmnisal – vyrobeno v NěmeckuFosfa – vyrobeno v ČRVíce informací
Cremosal SF2Cremosal SF2min. 68.55.3 – 6.30.0 / +0.1silnážádná
Cremosal ST14Cremosal ST14min. 59.08.7 – 9.3+0.1 / +0.3středně silnástředně silná
Cremosal ST7Cremosal ST7min. 52.57.6 – 8.6+0.2/+0.3středně silnážádná
Syrofos 495Syrofos 495min. 57.08.4 – 9.00.0/+0.1středně silnámírná
Syrofos 870Syrofos 870min. 54.58.3 – 8.9+0.1/+0.3středně silnámírná
Syrofos DSyrofos Dmin. 58.58.7– 9.3+0.1/+0.3střednímírná
Syrofos F1Syrofos F1min. 56.58.9 – 9.50.0 /+0.1středně silnásilná
Syrofos F20Syrofos F20min. 57.58.6 – 9.2+0.3/+0.5mírnásilná
Syrofos F28Syrofos F28min. 60.56.4 – 7.0-0.1/-0.3střednístřední
Syrofos F83Syrofos F83min. 51.07.6 – 8.20.0/+0.2mírnástředně silná
Syrofos FC-22Syrofos FC-22min. 50.07.7 – 8.30.0/+0.1středně silnástředně silná
Syrofos FC-7SSyrofos FC-7Smin. 34.56.5 – 6.9+0.1/+0.2žádnásilná

    Odeslat poptávku

    Prohlašuji, že jsem oprávněn jednat v této záležitosti jménem výše uvedené právnické osoby.

    Blokový tavený sýr

    Tyto směsi jsou určeny pro výrobu blokového taveného sýra s pevnou texturou zajišťující vynikající krájitelnost. Finální výrobek obsahující tyto tavicí soli je tepelně stabilní, takže je možné jej případně použít do masových či rybích párků, paštik a podobně. Další vlastností vyplývající z použití těchto tavicích solí je prodloužení doby skladovatelnosti.

    Syrofos 101 je produkt, který se při výrobě blokového taveného sýra používá nejčastěji. Finální výrobek se velmi dobře krájí a také vykazuje velkou termostabilitu.

    ProduktObsah P2O5 (%)pH (1% roztok)Změna pHIontová výměnaKrémovací schopnostOmnisal – vyrobeno v NěmeckuFosfa – vyrobeno v ČRVíce informací
    Cremosal SF4min. 48.87.7 – 9.7+0.2/+0.3silnážádná
    Cremosal TMB2min. 60.58.6 – 9.6+0.1/+0.3silnámírná
    Syrofos 101min. 57.57.3 – 7.9+0.1/+0.4mírnástřední
    Syrofos Cmin. 68.83.7 – 4.3-0.4/-0.6velmi silnážádná
    Syrofos F2min. 67.05.5 – 6.40.0/+0.1silnážádná

      Odeslat poptávku

      Prohlašuji, že jsem oprávněn jednat v této záležitosti jménem výše uvedené právnické osoby.

      Analogový sýr

      Tyto směsi jsou určeny pro tavený sýr s velmi vysokou schopností opětovného tavení. Finální výrobek má obvykle formu bločku či plátků a hodí se na pizzu, do burgerů a do toustů. Textura finálního výrobku při použití těchto směsí je vhodná pro krájení a strouhání.

      U sýrových analogů je nejčastěji používanou směsí Syrofos FC-82. Výsledný produkt má po zahřátí vysokou schopnost se táhnout, což je jeden z nejdůležitějších parametrů sýra na pizzu.

      ProduktNázevObsah P2O5 (%)pH (1% roztok)Změna pHIontová výměnaKrémovací schopnostOmnisal – vyrobeno v NěmeckuFosfa – vyrobeno v ČRVíce informací
      Cremosal TBS2Cremosal TBS2min. 17.77.1 – 8.1+0.3/+0.4středně silnážádná
      Syrofos FC-14Syrofos FC-14min. 7.47.8 – 8.4+0.3/+0.4mírnážádná
      Syrofos FC-82Syrofos FC-82min. 25.56.8 – 7.4+0.1/+0.3středně silnážádná

        Odeslat poptávku

        Prohlašuji, že jsem oprávněn jednat v této záležitosti jménem výše uvedené právnické osoby.

        Trojúhelníkový tavený sýr

        Tyto směsi jsou určeny pro výrobu porcí roztíratelného a krájitelného taveného sýra. Důležitými parametry, které tyto směsi u finálního výrobku zajišťují, jsou vynikající roztíratelnost a nepřilnavost k obalu.

        Pro výrobu trojúhelníkového taveného sýry se nejčastěji používá tavicí sůl Syrofos F28. Syrofos F28 byl testován v různých recepturách na výrobu taveného sýra (s vysokým i nízkým obsahem přírodního sýra, se škrobem i beze škrobu). Výsledné produkty jsou lesklé a nelepí se na obal.

        ProduktNázevObsah P2O5 (%)pH (1% roztok)Změna pHIontová výměnaKrémovací schopnostOmnisal – vyrobeno v NěmeckuFosfa – vyrobeno v ČRVíce informací
        Cremosal ST3Cremosal ST3min. 60.08.0 – 9.0+0.1/+0.2středně silnástředně silná
        Cremosal STF1Cremosal STF1min. 60.07.0 – 8.0-0.1/-0.2středně silnámírná
        Syrofos 310Syrofos 310min. 55.08.6 – 9.20.0/+0.1středně silnástředně silná
        Syrofos F28Syrofos F28min. 60.56.4 – 7.0-0.1/-0.3střednístřední
        Syrofos FC-22Syrofos FC-22min. 50.07.7 – 8.30.0/+0.1středně silnástředně silná

          Odeslat poptávku

          Prohlašuji, že jsem oprávněn jednat v této záležitosti jménem výše uvedené právnické osoby.

          Čokoládový tavený sýr

          Čokoládový sýr může být vyroben buď přímo ze sýra nebo z jiných surovin obsahujících mléčné bílkoviny. V naší laboratoři jsme odzkoušeli několik receptur a struktura finálního produkt závisí mimo jiné i na použité tavící soli. V případě, že je jako surovina použit sýr, je možné použít téměř jakýkoliv druh sýra. Pro roztíratelný sýr doporučujeme Syrofos E. V případě použití bílého sýra jako například akawi, doporučujeme Syrofos F28.

          ProduktNázevObsah P2O5 (%)pH (1% roztok)Změna pHIontová výměnaKrémovací schopnostOmnisal – vyrobeno v NěmeckuFosfa – vyrobeno v ČRVíce informací
          Cremosal TBS2Cremosal TBS2min. 17.77.1 – 8.1+0.3/+0.4středně silnážádná
          Syrofos ESyrofos Emin. 60.58.7 – 9.3+0.1/+0.2velmi silnávelmi silná
          Syrofos F28Syrofos F28min. 60.56.4 – 7.0-0.1/-0.3střednístřední
          Syrofos F83Syrofos F83min. 51.07.6 – 8.20.0/+0.2mírnástředně silná

            Odeslat poptávku

            Prohlašuji, že jsem oprávněn jednat v této záležitosti jménem výše uvedené právnické osoby.

            Sýr feta

            Syrofos 361 je speciálně určen k výrobě sýra feta, balkánského sýra nebo podobných druhů. Je to směs fosfátů v takovém poměru, aby vznikl tavený sýr se stejnými vlastnostmi jako feta.

            ProduktNázevObsah P2O5 (%)pH (1% roztok)Změna pHIontová výměnaKrémovací schopnostOmnisal – vyrobeno v NěmeckuFosfa – vyrobeno v ČRVíce informací
            Syrofos 361Syrofos 361min. 59.58.2 – 8.8+0.2/+0.4mírnásilná

              Odeslat poptávku

              Prohlašuji, že jsem oprávněn jednat v této záležitosti jménem výše uvedené právnické osoby.

              Soli k úpravě pH

              Ke snížení pH doporučujeme použít Syrofos M, ke zvýšení Cremosal AKS1, Cremosal AKS12 nebo Syrofos T2. Tyto soli se používají v kombinaci s dalšími tavicími solemi Cremosal či Syrofos.

              ProduktNázevObsah P2O5 (%)pH (1% roztok)Změna pHIontová výměnaKrémovací schopnostOmnisal – vyrobeno v NěmeckuFosfa – vyrobeno v ČRVíce informací
              Cremosal AKS1Cremosal AKS1min. 41.011.5 – 12.5+1.0/+1.5mírnážádná
              Cremosal AKS12Cremosal AKS12min. 18.611.5 – 12.5+1.0/+1.5mírnážádná
              Syrofos MSyrofos Mmin. 58.04.1 – 5.0-0.4/-0.5mírnážádná
              Syrofos T2Syrofos T2min. 41.011.5 – 12.5+1.0/+1.5mírnážádná

                Odeslat poptávku

                Prohlašuji, že jsem oprávněn jednat v této záležitosti jménem výše uvedené právnické osoby.

                Soli s vysokým bakteriostatickým efektem

                Tyto soli se používají k zamezení mikrobiologického růstu u tavených sýrů, a tím pádem skvěle působí na prodloužení doby skladovatelnosti finálního výrobku.

                ProduktNázevObsah P2O5 (%)pH (1% roztok)Změna pHIontová výměnaKrémovací schopnostOmnisal – vyrobeno v NěmeckuFosfa – vyrobeno v ČRVíce informací
                Cremosal XL-1Cremosal XL-1min. 68.53.6 – 4.60.0/+0.1silnážádná
                Syrofos CSyrofos Cmin. 68.83.7 – 4.3-0.4/-0.6velmi silnážádná
                Syrofos F2Syrofos F2min. 67.05.5 – 6.40.0/+0.1silnážádná

                  Odeslat poptávku

                  Prohlašuji, že jsem oprávněn jednat v této záležitosti jménem výše uvedené právnické osoby.

                  Zpracování mléka

                  Gelovatění UHT mléka při skladování (zvyšování viskozity skladováním) je hlavním faktorem omezujícím dobu skladovatelnosti. Při tepelném zpracování fosfáty zlepšují tepelnou stabilitu bílkovin a oddalují gelovatění bílkovin v UHT mléce. Kromě toho fosfáty mohou prodloužit čas mezi cykly čištění zpracovacího zařízení, protože brání tvorbě mléčného kamene.

                  Při výrobě smetany do kávy je DKP používán k úpravě pH, a tím ke stabilizaci bílkovin, čímž se předejde vytvoření sraženin při následném použití.

                  DSP se používá v zahušťovaném, kondenzovaném či sušeném mléku, aby se zabránilo koagulaci.

                  FDP-5 je směs speciálně navržená pro mléčné výrobky a jejich výrobu. Působí jako stabilizátor u UHT mléka a koncentrovaných mléčných výrobků a brání koagulaci UHT mléka.

                  ProduktNázevObsah P2O5 (%)pH (1% roztok)Změna pHIontová výměnaKrémovací schopnostOmnisal – vyrobeno v NěmeckuFosfa – vyrobeno v ČRVíce informací
                  DKPFosforečnan didraselný40.3 – 41.58.7 – 9.4
                  DSPDSP49.0 – 51.08.4 – 9.6
                  FDP-5FDP-5min. 55.57.3 – 7.9

                    Odeslat poptávku

                    Prohlašuji, že jsem oprávněn jednat v této záležitosti jménem výše uvedené právnické osoby.

                    • tavený sýr
                    • sýrové omáčky a dipy
                    • mléčné nápoje (tekuté i suché)
                    • smetana do kávy bez obsahu mléka
                    • fermentované mléčné výrobky
                    • instantní pudinky
                    • zmzlina
                    • polevy na zákusky

                    Termický proces

                    Potravinářské fosfáty, které vyrábí firma Fosfa, jsou extrémně čisté, pokud jde o obsah těžkých kovů a jiných nečistot, které obvykle pocházejí ze surovin.

                    Jejich obsah v těchto produktech podléhá přísným evropskými předpisům. V našich produktech je však jejich skutečný obsah ještě mnohem menší, než předpisy připouštějí. Naše fosfáty vděčí za svou vynikající kvalitu zejména čistotě námi vyráběné kyseliny fosforečné – hlavní surovině, ze které všechny fosfáty vyrábíme. Této vynikající kvality jsme schopni dosáhnout jen díky termickému způsobu, který při její výrobě používáme.

                    Výhody termického procesu

                    • Nízký obsah těžkých kovů
                    • Kvalita splňující všechny platné předpisy EU

                    Termický proces je šetrný k životnímu prostředí

                    • Minimální množství odpadu z výroby
                    • Důraz na čistotu kyseliny

                    Naše certifikáty:

                    • FSSC 22000 (Bezpečnost potravin)
                    • ISO 9001 (Management kvality)
                    • ISO 14001 (Environmentální management)
                    • ISO 45001 (Management bezpečnosti a ochrany zdraví lidí při práci)
                    • ISO 50001 (Management hospodaření s energií)
                    • HALAL
                    • KOSHER
                    • AEO-C (Authorised Economic Operator)
                    • SEDEX
                    • ECOVADIS

                    Naše řady potravinářských fosfátů jsou bez alergenů, bez GMO, bez BSE / TSE.

                    Obraťte se na našeho obchodního zástupce.