Pekárenské výrobky
Pro pekárenský průmysl vyrábíme několik druhů potravinářského pyrofosforečnanu disodného, který se používá jako okyselovadlo v kypřicích prášcích do pečiva, kde reaguje s hydrogenuhličitanem sodným uvolňuje oxid uhličitý. Produkt vyrábíme v několika reakčních rychlostech, což umožňuje kontrolovat postupné uvolňování oxidu uhličitého během přípravy těsta a při pečení. Mezi další užitné vlastnosti tohoto produktu patří zlepšení textury a celkových senzorických vlastností pekárenských produktů. Flexibilita naší výroby umožňuje modifikovat naše produkty dle individuálních přání zákazníka.
Obraťte se na našeho obchodního zástupce.

Hlavní funkce
- vytvoření požadovaného objemu na základě postupného uvolňování CO2
- zvýšení tolerance k teplotním odchylkám a modifikacím v procesu zpracování
Vedlejší funkce
- zlepšení vzhledu finálního výrobku – textury, zrnitosti, pevnosti, křehkosti
- zlepšení chuti a uchování vlhkosti
- stálost parametrů finálního výrobku
- kontrola viskozity těsta
- kontrola pH
- zajištění rovnoměrné barvy střídky
- zvýšená tolerance vůči proměnlivosti složení receptury oproti droždí
- prodloužení doby trvanlivosti
Fosfa nabízí širokou řadu produktů, které nachází uplatnění v mnoha oblastech – od velkých průmyslových výrobců až po malovýrobu a použití v domácnosti.
Produkt | Název | Aplikace | pH (1% roztok) | Obsah P2O5(%) | Omnisal – vyrobeno v Německu | Fosfa – vyrobeno v ČR | Více informací |
---|---|---|---|---|---|---|---|
SAPP 40 | Pyrofosforečnan Disodný 40 | Velmi rychlá reakce – používá se v případě kdy je potřeba rychlé uvolnění CO2, vhodný pro koláče a koblihy | 3,7 – 5,0 | 63 – 64.5 | Mám zájem | ||
SAPP 28 | Pyrofosforečnan Disodný 40 | Velmi rychlá reakce – používá se v případě kdy je potřeba rychlé uvolnění CO2, vhodný pro koláče a koblihy | 3,7 – 5,0 | 63 – 64.5 | Mám zájem | ||
SAPP 22, 15, 10 | Pyrofosforečnan Disodný 22 | Pomalá reakce - běžně se používá při zpoždění kvasu, zejména v chlazeném těstu | 3,7 – 5,0 | 63 – 64.5 | Mám zájem | ||
SALP | Kyselý fosforečnan sodno-hlinitý | Středně rychlá reakce - Poskytují uspokojivou kombinaci prášku do pečiva pro koláče | 2,0 – 3,0 | 58.5 | Mám zájem |
Termický proces
Potravinářské fosfáty, které vyrábí firma Fosfa, jsou extrémně čisté, pokud jde o obsah těžkých kovů a jiných nečistot, které obvykle pocházejí ze surovin.
Jejich obsah v těchto produktech podléhá přísným evropskými předpisům. V našich produktech je však jejich skutečný obsah ještě mnohem menší, než předpisy připouštějí. Naše fosfáty vděčí za svou vynikající kvalitu zejména čistotě námi vyráběné kyseliny fosforečné – hlavní surovině, ze které všechny fosfáty vyrábíme. Této vynikající kvality jsme schopni dosáhnout jen díky termickému způsobu, který při její výrobě používáme.
Výhody termického procesu
- Nízký obsah těžkých kovů
- Kvalita splňující všechny platné předpisy EU
Termický proces je šetrný k životnímu prostředí
- Minimální množství odpadu z výroby
- Důraz na čistotu kyseliny
Naše certifikáty:
- ISO 9001 (Quality)
- ISO 14001 (Environment)
- OHSAS 18001 (Health & Safety)
- ISO 50001 (Energy)
- ISO 22000 (Food Safety)
- BRC Food (Food Safety)
- HALAL
- KOSHER
- A.I.S.E.
- SEDEX
- ECOVADIS
Naše řady potravinářských fosfátů jsou bez alergenů, bez GMO, bez BSE / TSE.

- dorty a piškotové produkty
- sušenky
- koblihy
- cukroví
- krekry
- muffiny
- palačinky a vafle
- cukrovinky
- tortilly a pizzy
- suché směsi
- kypřidla do těsta
- přípravky zlepšující mouku